Fotogein

Zo kun je grote fotolijsten laten terugkomen in je interieur

Deel artikel

Het verwerken van grote fotolijsten in je interieur is een opkomende trend en zie je terug in vele huishoudens. Het hebben van een grote fotolijst brengt zelfs vele voordelen met zich mee. Grote fotolijsten zijn perfect voor het creëren van een statement piece en wanddecoratie, terwijl ze ook de aandacht kunnen vestigen op een mooi kunstwerk. Of je nu die saaie muur wilt aanpakken of wilt wisselen van wanddecoratie, er zijn zoveel manieren om grote fotolijsten te gebruiken in je interieur. Wij hebben daarom onze beste tips voor jou op een rijtje gezet. 

Maak een galerij muur

Een galerijmuur is een geweldige manier om verzamelde foto’s of kunstwerken onder de aandacht te brengen. Een galerijwand kan eenvoudig bestaan uit een rij grote fotolijsten 70×100, of uit een complexere opstelling van kleinere lijsten, schilderijen of canvas afbeeldingen. Grote fotolijsten zijn een goede optie voor de basis van uw galerijwand. Kies een mix van maten en stijlen voor een meer speelse opstelling. Als je op zoek bent naar een meer gelijkvormige uitstraling, probeer dan één soort lijst te gebruiken, bijvoorbeeld hout, metaal, acryl of een specifieke kunstlijst. Zo zorg je ervoor dat het een geheel vormt. 

Hang de lijsten naast elkaar

Als je op zoek bent naar een meer gelijkvormige uitstraling, kies dan een mix van grote lijsten in dezelfde kleur of afwerking-hout, metaal, acryl of een specifieke kunstlijst, bijvoorbeeld. Zoek lijsten van hetzelfde formaat en plaats ze naast elkaar, horizontaal of verticaal. Dit is een mooie manier om een serie foto’s te groeperen of een grote prent te laten zien. Je kunt het ook door elkaar gebruiken door kleinere lijsten in grotere te plaatsen. Laat jouw creativiteit de vrije loop en je zult zien dat de lijsten prachtig naar voren komen. 

Meerdere foto’s in één lijst

Als je een serie foto’s wilt laten zien, of een grote afdruk met meerdere kleinere foto’s, kun je proberen alle afdrukken in één grote lijst te hangen. Dit is een geweldige manier om verschillende afbeeldingen samen te brengen in een soort lijst. Ook kun je zo ook nog eens ruimte op de muur besparen. Plaats afdrukken van hetzelfde formaat verticaal of horizontaal om een uniforme uitstraling te krijgen.

Bij de entree

De hal is de entree van jouw huis en dus de plek waar mensen als allereerste binnenkomen als ze jouw huis betreden. Dit maakt het dé plek om een goede eerste indruk achter te laten.  Kies lijsten met een gedurfde kleur of ontwerp voor jouw entree. Een grote lijst aan de muur is een mooie manier om een enkele prent of foto in de hal te laten zien. Je kunt ook meerdere lijsten achter elkaar hangen om een galerij te creëren, maar daar moet dan natuurlijk wel ruimte voor zijn. 

Voeg kleur toe met ingelijste prints

Er zijn zoveel manieren om kleur toe te voegen aan jouw interieur met ingelijste afdrukken. Probeer een neutrale ruimte visueel interessanter te maken door een mix van ingelijste prenten in felle kleuren te groeperen. Een grote lijst is een geweldige manier om kleinere kunstwerken of foto’s in te lijsten, terwijl neutraal getinte lijsten een stijlvolle manier zijn om kunstwerken in huis op te nemen. Probeer verschillende kunstwerken of foto’s in verschillende lijsten te groeperen om visueel aantrekkelijke arrangementen te maken.

Als pronkstuk

Als je op zoek bent naar een opvallend stuk in huis, gebruik dan een grote fotolijst als pronkstuk. Je kunt één grote afdruk gebruiken of een mix van kleinere ingelijste afdrukken. Probeer een lijst te kiezen die contrasteert met de afdruk, maar er toch de aandacht op vestigt. Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze ideeën voor het gebruik van grote fotolijsten in jouw interieur. Grote fotolijsten zijn een geweldige manier om kunstwerken, foto’s en verzamelobjecten tentoon te stellen. Of je nu op zoek bent naar gelijkvormige lijsten, gewaagde statements of iets daartussenin, er zijn zoveel manieren om grote fotolijsten in jouw huis te gebruiken.

Gerelateerd nieuws

Sneakers
Kleding

Een van top tot teen gestylede look

Laat je inspireren door de verrassende schoenencollectie van Sissy-Boy en handige styling tips. Met een stijlvol paar schoenen kun je elke look écht afmaken. Of